Lepeza Varaždin Lepeza Varaždin

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.

24 Studeni 2016

Održan lokalni događaj u sklopu Europskog tjedna regija i gradova

Napisala 

 

Europski tjedan regija i gradova je manifestacija koja se jednom godišnje održava u Bruxellesu s ciljem razmjene znanja i primjera dobre prakse u području razvoja regija i gradova te povezivanja javnih i privatnih partnera kako bi se oni aktivno uključili u regionalnu politiku. Ova se manifestacija odvija i na lokalnoj razini te je tako Varaždinska županija u suradnji s Uredom hrvatskih regija u Bruxellesu u sklopu manifestacije u utorak, 22. studenog 2016. godine, u Županijskoj palači organizirala javnu tribinu „Obrazovanje u poduzetništvu za gospodarski rast“.

Tribinu je otvorila i vodila Larisa Križan Breljak iz Upravnog odjela za gospodarstvo, regionalni razvoj i europske integracije Varaždinske županije, a nakon njezinog uvodnog pozdrava, sve prisutne pozdravio je i zamjenik župana Alen Kišić koji je istaknuo ulogu malog i srednjeg poduzetništva u gospodarskom razvoju Županije.

Nakon uvodnih riječi, Miroslav Huđek, pročelnik Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu i sport ukratko je predstavio poduzetništvo u sustavu obrazovanja Varaždinske županije. Tako je istaknuo da Varaždinska županija ima 37 osnovnoškolskih zadruga te je na 3. mjestu po broju osnovnoškolskih zadruga u županijama i 35 srednjoškolskih vježbeničkih tvrtki. Na kraju izlaganja naglasio je kako poduzetništvo u školama nije dovoljno zastupljeno te kako bi trebalo povećati broj sati i broj predmeta koji se tiču poduzetništva te donijeti novi kurikulum i plan za učenje.

Zatim su na red došle obrazovne ustanove te su svoje programe i brojne projekte financirane iz EU fondova predstavili Fakultet organizacije i informatike, Gospodarska škola Varaždin i Srednja škola Ivanec. Oni, a i mnoge druge obrazovne institucije s područja Županije, uspješno provode projekte kojima je cilj učenike i studente upoznati s poduzetništvom te ih motivirati i pomoći im prilikom razvijanja vlastitih ideja. Javnu tribinu je zaokružilo predstavljanje Agencije za razvoj Varaždinske županije i Tehnološkog parka Varaždin, čija je uloga pomoć građanima pri realizaciji njihove poduzetničke ideje.

Više o tribini možete pročitati na sljedećoj poveznici:

Varaždinska županija

 

 

Korisni linkovi

Lokalne institucije i agencije

Fondovi

Europska unija

Agencije

Ministarstva

Zavodi

Strukovne organizacije

Bankarske i financijske institucije

Registri

Posebne e-usluge

Ostalo

Ova webstranica koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.
Saznaj više Slažem se Ne slažem se