13 Lipanj 2016

Završna konferencija projekta "Mentor"

Napisala 

Hrvatski zavod za zapošljavanje Regionalni ured Varaždin sudjelovao je kao partner u projektu "Mentor", čiji nositelj je općina Donja Voća. Partneri u projektu bili su još općina Vidovec, općina Petrijanec i Udruga za zaštitu i unapređenje čovjekova okoliša Franjo Košćec Varaždin. Projekt "Mentor" financiran je iz Europskog socijalnog fonda u sklopu grant sheme "Lokalne inicijative za poticanje zapošljavanja - faza II". Ukupna vrijednost projekta je 67.138,21 EUR, uz EU sufinanciranje u iznosu od 59.638,87 EUR.  Projekt je započeo 8. siječnja 2015. godine, a završava 7. srpnja 2016. godine.

U subotu, 11. lipnja 2016. godine održana je završna press konferencija projekta "Mentor". Na završnoj konferenciji održana je svečana podjela certifikata polaznicima edukativnih radionica i volonterima te podijeljene su također brošure u kojima su opisani rezultati, dojmovi polaznika i uspješnost u zapošljavanju i samozapošljavanju široj publici.

Na početku projekta, napravljena je selekcija i zapošljavanje triju mentorica. Također osigurani su uvjeti za rad (nabavljena oprema za održavanje radionica za nezaposlene osobe i postavljene platforme za osobe s invaliditetom). U sklopu projekta osnovana je i udruga Mentor s ciljem podrške i održavanja radionica za nezaposlene osobe, koje će pomoći u što lakšem snalaženju u novim uvjetima na tržištu rada. Radionice su započele od svibnja 2015.godine i u sklopu projekta održane su edukacije za ukupno 192 nezaposlene osobe. Održane su također radionice za samozapošljavanje, koje su također bile uspješne. Rezultat su tri nova pokrenuta posla od strane polaznika ( Bojan Migač, foto studio BEST TIME STUDIO u Lepoglavi; sestre Ivana i Ana Mihin, slastičarnica KOLAČIĆ SREĆE U Majerju; Slava Pintarić i Sebastijan Kovačić; pogrebno poduzeće SKY d.o.o. u Ivancu).

Certifikat za uspješno sudjelovanje na radionicama za nezaposlene osobe primilo je 184 polaznika. Certifikat za uspješno sudjelovanje na radionicama za nezaposlene i za samozapošljavanje primilo je 6 polaznika. Certifikat za uspješno sudjelovanje na radionicama za samozapošljavanje primila su 4 polaznika. Certifikat za volontiranje u sklopu provedbe projekta primilo je 15 volontera.

mentor

Više o rezultatima možete vidjeti u brošuri u privitku.

Korisni linkovi

Lokalne institucije i agencije

Fondovi

Europska unija

Agencije

Ministarstva

Zavodi

Strukovne organizacije

Bankarske i financijske institucije

Registri

Posebne e-usluge

Ostalo

Ova webstranica koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.
Saznaj više Slažem se Ne slažem se