Lepeza Varaždin Lepeza Varaždin

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.

13 Lipanj 2016

Završna konferencija projekta "Mentor"

Napisala 

Hrvatski zavod za zapošljavanje Regionalni ured Varaždin sudjelovao je kao partner u projektu "Mentor", čiji nositelj je općina Donja Voća. Partneri u projektu bili su još općina Vidovec, općina Petrijanec i Udruga za zaštitu i unapređenje čovjekova okoliša Franjo Košćec Varaždin. Projekt "Mentor" financiran je iz Europskog socijalnog fonda u sklopu grant sheme "Lokalne inicijative za poticanje zapošljavanja - faza II". Ukupna vrijednost projekta je 67.138,21 EUR, uz EU sufinanciranje u iznosu od 59.638,87 EUR.  Projekt je započeo 8. siječnja 2015. godine, a završava 7. srpnja 2016. godine.

U subotu, 11. lipnja 2016. godine održana je završna press konferencija projekta "Mentor". Na završnoj konferenciji održana je svečana podjela certifikata polaznicima edukativnih radionica i volonterima te podijeljene su također brošure u kojima su opisani rezultati, dojmovi polaznika i uspješnost u zapošljavanju i samozapošljavanju široj publici.

Na početku projekta, napravljena je selekcija i zapošljavanje triju mentorica. Također osigurani su uvjeti za rad (nabavljena oprema za održavanje radionica za nezaposlene osobe i postavljene platforme za osobe s invaliditetom). U sklopu projekta osnovana je i udruga Mentor s ciljem podrške i održavanja radionica za nezaposlene osobe, koje će pomoći u što lakšem snalaženju u novim uvjetima na tržištu rada. Radionice su započele od svibnja 2015.godine i u sklopu projekta održane su edukacije za ukupno 192 nezaposlene osobe. Održane su također radionice za samozapošljavanje, koje su također bile uspješne. Rezultat su tri nova pokrenuta posla od strane polaznika ( Bojan Migač, foto studio BEST TIME STUDIO u Lepoglavi; sestre Ivana i Ana Mihin, slastičarnica KOLAČIĆ SREĆE U Majerju; Slava Pintarić i Sebastijan Kovačić; pogrebno poduzeće SKY d.o.o. u Ivancu).

Certifikat za uspješno sudjelovanje na radionicama za nezaposlene osobe primilo je 184 polaznika. Certifikat za uspješno sudjelovanje na radionicama za nezaposlene i za samozapošljavanje primilo je 6 polaznika. Certifikat za uspješno sudjelovanje na radionicama za samozapošljavanje primila su 4 polaznika. Certifikat za volontiranje u sklopu provedbe projekta primilo je 15 volontera.

mentor

Više o rezultatima možete vidjeti u brošuri u privitku.

Korisni linkovi

Lokalne institucije i agencije

Fondovi

Europska unija

Agencije

Ministarstva

Zavodi

Strukovne organizacije

Bankarske i financijske institucije

Registri

Posebne e-usluge

Ostalo

Ova webstranica koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.
Saznaj više Slažem se Ne slažem se