Lepeza Varaždin Lepeza Varaždin

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.

24 Lipanj 2016

Održan okrugli stol u sklopu projekta „DOMINO“

Napisala 

U srijedu 15. lipnja 2016. godine, u Park Boutique hotelu održan je okrugli stol u sklopu projekta „DOMINO – DOprinosiMo razvoju INkluzivnog Obrazovanja“, kojim se djeci s teškoćama u razvoju osiguravaju asistenti, a kako bi sudionici imali dodatnu priliku za razmjenu iskustava, za kraj projekta organiziran je i okrugli stol naziva „Pomoćnici u nastavi – iskustvo i perspektiva“.

Grad Varaždin je projekt asistenata u nastavi pokrenuo 2010. godine kada je u projektu sudjelovalo 13 asistenata, a ove ih je godine sudjelovalo čak 53. Partneri na projektu su Razvojna agencija Sjever – DAN, I. privatna gimnazija s pravom javnosti Varaždin, Centar Tomislav Špoljar, I., II., III., IV., V., VI. i VII. osnovna škola Varaždin. Projekt je financiran iz Europskog socijalnog fonda u sklopu Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020.

Okrugli stol otvorili su gospođa Dinka Žulić, članica stručne radne skupine u sklopu Cjelovite kurikularne reforme i gospodin Zlatko Bukvić, koordinator pomoćnika u nastavi Centra Tomislav Špoljar, koji su govorili o važnosti asistenata u nastavi. Zatim su koordinatorice asistenata II. osnovne škole, Željka Čolović-Rodik, VI. osnovne škole, Ines Nemet, III. osnovne škole, Vanja Bojanić, te IV. osnovne škole, Mirjana Vincek-Škvorc, govorile o posebnim potrebama djece s obzirom na njihove teškoće te kako u pojedinim školama pomažu djeci s teškoćama u razvoju kako bi lakše savladali svakodnevne školske aktivnosti. Za kraj konferencije govorili su posebni gosti: gospođa Sara Dravčbaher, OŠ Gustava Šiliha Maribor, i gospodin Henrik Reumert, član razvojnog procesa školske reforme u Danskoj. Njihovo bogato iskustvo zasigurno je doprinijelo samom razvoju projekta te osvijestilo važnost uključivanja djece s teškoćama u razvoju u svakodnevni život te će ono utjecati da se projekt sljedeće godine provede još uspješnije.

 

Korisni linkovi

Lokalne institucije i agencije

Fondovi

Europska unija

Agencije

Ministarstva

Zavodi

Strukovne organizacije

Bankarske i financijske institucije

Registri

Posebne e-usluge

Ostalo

Ova webstranica koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.
Saznaj više Slažem se Ne slažem se