Lepeza Varaždin Lepeza Varaždin

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.

14 Rujan 2016

Održana početna konferencija projekta POSITIVA

Napisala 

U četvrtak, 8. rujna 2016. godine, u 11 sati, u Palači Herzer održana je početna konferencija projekta POSITIVA— POmoćnici oSIguravaju nasTavak Inkluzije i obrazoVAnja. Partneri na projektu su grad Varaždin, Razvojna agencija Sjever – DAN d.o.o., I. privatna gimnazija s pravom javnosti Varaždin, Centar Tomislav Špoljar, I., II., III., IV., VI., te VII. osnovna škola Varaždin.

Ovaj je projekt nastavak prethodnih projekata kojima su se osigurali pomoćnici u nastavi učenicima s teškoćama u razvoju te je najbolji pokazatelj uspješnosti tih projekata. Ukupna vrijednost projekta je 1.632.588,25 kuna, od čega bespovratna sredstva iznose 1.387.700,00 kuna. Ukupno je odobreno zapošljavanje 34 pomoćnika u nastavi za 37 učenika s teškoćama u razvoju koji će biti raspoređeni u I., II., III., IV., VI. i VII. osnovnoj školi Grada Varaždina, Prvoj privatnoj gimnaziji s pravom javnosti Varaždin te u Centar za odgoj i obrazovanje Tomislav Špoljar.

Na konferenciji su o samom projektu nekoliko riječi rekli i predstavnici institucija koje u njemu sudjeluju. Jasmina Dvorski, ravnateljica IV. osnovne škole, je u ime varaždinskih osnovnih škola istaknula koliko takvi projekti znače i za nastavnike i učenike. Danijela Vusić, pročelnica Upravnog odjela za društvene djelatnosti grada Varaždina istaknula je kako se cjelokupna ideja asistenata u nastavi širi te danas obuhvaća srednje i osnovne škole te vrtiće te da tu ideju treba i dalje razvijati kako bi se stvorila razvijena mreža potpore. Marin Vučić, ravnatelj Centra Tomislav Špoljar, a ujedno i predsjednik udruge Kokotiček, iskazao je zadovoljstvo sudjelovanjem na projektu te rekao kako i udruga Kokotiček osigurava asistente u nastavi. Miljenko Ernoić se nadovezao kako Razvojna agencija Sjever DAN provodi mnogo različitih projekata, no kako upravo ovakvi projekti izazivaju najveće zadovoljstvo. Za kraj je riječ preuzeo varaždinski gradonačelnik, Goran Habuš. On je također istaknuo važnost ovakvih projekata te je spomenuo kako će se rebalansom proračuna osigurati i dodatnih 7 asistenata u osnovnim školama i 15 u dječjim vrtićima te je svima poželio mnogo uspjeha u radu.

 

 

Korisni linkovi

Lokalne institucije i agencije

Fondovi

Europska unija

Agencije

Ministarstva

Zavodi

Strukovne organizacije

Bankarske i financijske institucije

Registri

Posebne e-usluge

Ostalo

Ova webstranica koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.
Saznaj više Slažem se Ne slažem se