Lepeza Varaždin Lepeza Varaždin

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.

07 Siječanj 2020

U sklopu projekta dodijeljene potpore nezaposlenima Varaždinske županije

Napisala 

U sklopu projekta "LokalnE inicijative za PoticanjE ZapošljavanjA u Varaždinskoj županiji LEPEZA VŽ", u Županijskoj palači su potpisani ugovori o dodjeli potpora male vrijednosti za samozapošljavanje. Ugovore je zamjenik župana Robert Vugrin potpisao sa šestero nezaposlenih osoba iz Varaždinske županije koji su se prijavili na javni poziv sa svojim poslovnim planom te ispunili sve propisane uvjete.

- Dodijelili smo potpore u iznosu od 26 tisuća kuna do 35 tisuća kuna, pri čemu su svi ostvarili pravo na maksimalni intenzitet potpore. – rekao je zamjenik Vugrin.

Na novi javni poziv moći će se prijaviti nezaposlene osobe koje žele pokrenuti vlastiti posao, pri čemu spadaju u dugotrajno nezaposlene, mlade do 29 godina koji su nezaposleni više od šest mjeseci, odnosno osobe starije od 29 godina koje su nezaposlene više od 12 mjeseci, kao i žene, osobe s invaliditetom te osobe stare 50 godina i više. Minimalni iznos potpore za samozapošljavanje koji se može dodijeliti pojedinom odabranom prijavitelju je 15 tisuća kuna, dok je maksimalan iznos 35 tisuća kuna.

U okviru projekta ukupno će biti dodijeljeno 405.000 kuna potpora.

 

(Izvor: e-varazdin.hr)

Korisni linkovi

Lokalne institucije i agencije

Fondovi

Europska unija

Agencije

Ministarstva

Zavodi

Strukovne organizacije

Bankarske i financijske institucije

Registri

Posebne e-usluge

Ostalo

Ova webstranica koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.
Saznaj više Slažem se Ne slažem se