Lepeza Varaždin Lepeza Varaždin

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.

20 Studeni 2020

Završen EU projekt „Lokalne inicijative za PoticanjE ZapošljavanjA u Varaždinskoj županiji“ - Lepeza VŽ

Napisala 

Varaždinska županija sa svojim je partnerima uspješno provela kraju projekt „LokalnE inicijative za PoticanjE ZapošljavanjA u Varaždinskoj županiji - LEPEZA VŽ“, vrijedan gotovo dva milijuna kuna i u potpunosti financiran iz Europskog socijalnog fonda. Dio projektnih aktivnosti bio je usmjeren prema nezaposlenim osobama, a dio prema članovima Lokalnog partnerstva za zapošljavanje. 

 Za nezaposlene osobe održane su karijerne grupe te psihosocijalno osnaživanje, čiji cilj je bio naučiti kako najbolje napisati životopis i motivacijsko pismo, kako razgovarati sa potencijalnim poslodavcem, gdje tražiti posao, kao i ostale vještine koje prethode uspješnom pronalasku posla. 

Zahvaljujući projektu osigurana je financijska pomoć nezaposlenim osobama pri samozapošljavanju. Ukupno je otvoreno 12 novih obrta koji su ostvarili novčanu potporu kroz Javni poziv za dodjelu bespovratnih sredstava, za što je bilo osigurano 405.000,00 kuna, koja su u potpunosti iskorištena. Također je  osobama pruženo i poslovno mentoriranje kroz vanjskog pružatelja usluge pa su obrti usvojili i dodatna znanja iz područja financija, marketinga, prodaje, poslovnog planiranja, prodajnih i pregovaračkih vještina, poreznog sustava za poduzetnike, suočavanja s izazovima na tržištu radnog i trgovačkog prava.
S ciljem otvaranja vlastitog obrta i širenja svojih kompetencija, za ciljane skupine odrađene su i druge edukacije: Poduzetništvo i poduzetničko okruženje, Marketing i Financijsko planiranje. 

S druge strane, kroz projekt se ojačalo održivo funkcioniranje Lokalnog partnerstva za zapošljavanje, LPZ-a, čija je uloga komunikacija između poslodavca i nezaposlenih osoba. Kako bi ono što kvalitetnije funkcioniralo, napravljena je revizija članstva, a članovi su educirani iz područja javne nabave, čitanja financijskih izvještaja, mind mappinga, odnosa s javnošću i protokola, marketinga te upravljanja partnerstvom.

Kroz projekt je zadovoljen i element informiranja te vidljivosti: vizualno je oblikovan logo projekta, izrađeni su mnogi promotivni materijali te brošure za nezaposlene, ažurirana je stranica LPZ-a, sufinanciran Sajam poslova, koji svake godine organizira HZZ, organiziran je tjedan malog i srednjeg poduzetništva, održane su skupštine LPZ-a, project cafe, evaluirana je Strategija razvoja ljudskih potencijala VŽŽ i napravljena revizija Akcijskog plana. 
Radi stjecanja dodatnih vrijednosti, članovi LPZ-a su bili na studijskom putovanju u Finskoj, odradili su team buildinge, te adaptirali ured za nesmetan rad LPZ-a i nadaju se daljnjem uspješnom prijavljivanju projekata financiranih iz europskih fondova.
Partneri projekta su Hrvatski zavod za zapošljavanje – Regionalni ured Varaždin, Javna ustanova za regionalni razvoj Varaždinske županije, Razvojna agencija Sjever-DAN i udruga „Njezina druga šansa“.

 

 

Korisni linkovi

Lokalne institucije i agencije

Fondovi

Europska unija

Agencije

Ministarstva

Zavodi

Strukovne organizacije

Bankarske i financijske institucije

Registri

Posebne e-usluge

Ostalo

Ova webstranica koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.
Saznaj više Slažem se Ne slažem se