Lepeza Varaždin Lepeza Varaždin

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.

09 Lipanj 2016

Objavljen najveći natječaj za mikro, mala i srednja poduzeća

Napisala 

Na stranici Europskih strukturnih i investicijskih fondova, objavljen je najveći natječaj za mikro, mala i srednja poduzeća pod nazivom "Kompetentnost i razvoj MSP"kroz koji je osigurano ukupno 867 milijuna kuna.

Otvoreni poziv je objavljen dana 17. svibnja 2016.. U skladu sa Strategijom razvoja poduzetništva u Republici Hrvatskoj 2013-2020, osnovni cilj poziva je ojačati regionalnu konkurentnost razvojem malog i srednjeg poduzetništva.

Ministarstvo poduzetništva i obrta naglašava da su sredstva namijenjena poduzetnicima mikro, male i srednje veličine kako bi potaknuli stvaranje i proširenje kapaciteta za razvoj procesa, roba i usluga, posebice kroz izgradnju i/ili opremanje poslovnih jedinica, te za održavanje i povećanje zaposlenosti, prodaju na inozemnim tržištima i usvajanje novih rješenja i tehnologija. Najniži iznos bespovratnih sredstava koji se može dodijeliti pojedinom projektu iznosi 300 tisuća kuna, dok ukupna državna potpora ne može prijeći prag od 30 milijuna kuna. Natječaj, koji je objavljen u okviru Europskog fonda za regionalni razvoj, Operativnog programa Konkurentnost i kohezija 2014. – 2020., vodi se kao trajni otvoreni poziv na dostavu projektnih prijedloga s rokom prijave od 1. lipnja 2016. do 31. prosinca 2016. godine, odnosno do iskorištenja raspoloživih sredstava.

Dokumentaciju možete preuzeti na sljedećoj stranici: http://strukturnifondovi.hr/natjecaji/1248.

(Izvor: Strukturni fondovi )

Korisni linkovi

Lokalne institucije i agencije

Fondovi

Europska unija

Agencije

Ministarstva

Zavodi

Strukovne organizacije

Bankarske i financijske institucije

Registri

Posebne e-usluge

Ostalo

Ova webstranica koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.
Saznaj više Slažem se Ne slažem se