Lepeza Varaždin Lepeza Varaždin

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.

14 Listopad 2016

AZRA povukla 1,4 milijuna kuna za pomoć javnopravnim tijelima u pripremi i provedbi projekata

Napisala 

Projekt vrijedan gotovo 1,5 milijuna kuna AZRA-i je odobren u okviru Poziva na iskaz interesa regionalnim koordinatorima za dodjelu bespovratnih sredstava iz prioritetne osi 10 - Tehnička pomoć Operativnog programa Konkurentnost i kohezija 2014. - 2020. Prema riječima voditeljice projekta Ivane Prikratki, djelatnici AZRA-e će kroz spomenuti projekt pružati savjetodavne usluge jedinicama lokalne i regionalne samouprave kao i ostalim javnopravnim tijelima na području Varaždinske županije u pripremi i provedbi projekata koji se mogu financirati iz europskih strukturnih i investicijskih fondova.

- U sklopu projekta predviđene su različite aktivnosti. Primjerice, jedinicama lokalne i regionalne samouprave te javnopravnim tijelima pružat ćemo savjetodavne usluge prilikom pripreme projekta, a tu su i edukativne aktivnosti koje ćemo provoditi i za njih i za zaposlenike AZRA-e kao regionalnog koordinatora. Treće aktivnosti odnose se na edukativne aktivnosti namijenjene javnopravnim tijelima - pojasnila je Prikratki.

Zamjenica direktora AZRA-e Andreja Lepen vjeruje da će projekt biti uspješno proveden obzirom na dobru dosadašnju suradnju s predstavnicima javnopravnih tijela s područja Varaždinske županije.

Ugovore o dodjeli bespovratnih sredstava potpisao je, ističe, 21 regionalni koordinator među kojima je i AZRA. Vrijednost svih projekata je gotovo 30 milijuna kuna, dok je AZRA-i za projekt "Razvoj mreže podrške korisnika ESI fondova" ukupne vrijednosti 1.421.576,59 kuna, dodijeljeno 1.208.340,10 kuna bespovratnih sredstva, što predstavlja 85 posto sufinanciranih sredstava iz Europskog fonda za regionalni razvoj, a 15 posto je udio vlastitog sufinanciranja.

Projektom će se unaprijediti kapaciteti djelatnika same AZRA-e kroz sudjelovanje u aktivnostima stručnog osposobljavanja i usavršavanja na temu ESI fondova.

Projekt će trajati 27 mjeseci, točnije sve do 31. prosinca 2018. godine.

 

(Izvor: Varaždinske vijesti)

Korisni linkovi

Lokalne institucije i agencije

Fondovi

Europska unija

Agencije

Ministarstva

Zavodi

Strukovne organizacije

Bankarske i financijske institucije

Registri

Posebne e-usluge

Ostalo

Ova webstranica koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.
Saznaj više Slažem se Ne slažem se