Lepeza Varaždin Lepeza Varaždin

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.

18 Listopad 2016

Završen još jedan EU projekt Srednje škole Novi Marof

Napisala 

U Velikoj dvorani Varaždinske županije 17. listopada održana je završna konferenciji za medije projekta „Čista petica“, vrijednog gotovo milijun kuna, koji je posljednjih godinu dana provodila Srednja škola Novi Marof zajedno s projektnim partnerima: Geotehničkim fakultetom iz Varaždina, Gimnazijom Antuna Vrančića iz Šibenika i Srednjom školom Zlatar.

Danica Krbot, voditeljica projekta “Čista petica” istaknula je kako su za tri nova fakultativna predmeta („Matematika u svakodnevnom životu“, „Farmacija i botanika“ te „Meteorologija i klimatologija“), kao rezultat „Čiste petice“, nastali Operativni programi i kurikulumi tih predmeta, Priručnici za nastavnike, primjeri pismenih provjera znanja, radni listići za učenike, testovi za samoprovjeru znanja za učenike te nastavni materijali za učenike s teškoćama u čitanju i pisanju. Isti su postavljeni u Carnetov on-line sustav za učenje Loomen te se mogu preuzeti u digitalnom obliku.

Pročelnik Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu i sport Varaždinske županije Miroslav Huđek pohvalio je Srednju školu Novi Marof kao mladu školu koja sudjeluje u tri europska projekta te je istaknuo da i ovaj projekt pokazuje koliko je sjeverozapadni dio Hrvatske shvatio važnost EU projekata o kojima ovisi budućnost obrazovnog sustava.

Za projekt „Čista petica“ Srednjoj školi Novi Marof dodijeljeno je 983.594,08 kn, što je sufinancirano iz Europskog socijalnog fonda, a projekt se provodio od 23. listopada 2015. godine.

Konferenciji su nazočili: Miroslav Huđek, pročelnik Ureda za prosvjetu, kulturu i sport Varaždinske županije; Jasminka Behin, ravnateljica Srednje škole Novi Marof; Josip Mesec, dosadašnji dekan Geotehničkog fakulteta Varaždin; Ranko Biondić, dekan Geotehničkog fakulteta Varaždin; Zdenka Rogina, ravnateljica Srednje škole Zlatar; Ivanica Belamarić, dosadašnja ravnateljica Gimnazije Antuna Vrančića Šibenik, Josip Paić; ravnatelj Gimnazije Antuna Vrančića Šibenik; Tomislav Kovačić, zaposlenik Državnog hidrometeorološkog zavoda i Danica Krbot, voditeljica projekta “Čista petica”.

(Izvor: Varaždinske vijesti)

Korisni linkovi

Lokalne institucije i agencije

Fondovi

Europska unija

Agencije

Ministarstva

Zavodi

Strukovne organizacije

Bankarske i financijske institucije

Registri

Posebne e-usluge

Ostalo

Ova webstranica koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.
Saznaj više Slažem se Ne slažem se