Lepeza Varaždin Lepeza Varaždin

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.

25 Listopad 2016

Završna konferencija projekta “Osnaživanje gimnazijskog obrazovanja provedbom kurikularne reforme STEM i ICT područja”

Napisala 

 

Završna konferencija projekta “Osnaživanje gimnazijskog obrazovanja provedbom kurikularne reforme STEM i ICT područja” na kojem je FOI sudjelovao kao jedan od partnera održana je u petak, 21. 10. 2016. na varaždinskoj Prvoj gimnaziji. Uz Fakultet organizacije i informatike, Prva gimnazija Varaždin je ovaj projekt provodila u partnerstvu s Prirodoslovno-matematičkim fakultetom Zagreb i Prehrambeno-biotehnološkim fakultetom Zagreb.

Vrijednost projekta koji je u potpunosti financiran iz Europskog socijalnog fonda u Operativnom programu “Razvoj ljudskih potencijala 2007-2013” je 1.129.430,77 kuna. Pod motom "STEM & Ready I am" razvijeno je čak sedam fakultativnih kurikuluma koji će se ponuditi učenicima, a iz Prve gimnazije poručuju da interesa ima. - Kurikulumi su osmišljeni na temelju informacija koje smo dobili od naših bivših učenika, koji su ocijenjeni kao nužni za nastavak obrazovanja u tehničkim i prirodnim znanostima. Ono što je važno da su oni bazirani na praktičnoj nastavi, a to je upravo ono što trenutno nedostaje u gimnazijskom programu – rekla je Janja Banić, ravnateljica Prve gimnazije Varaždin na završnoj konferenciji projekta u petak.

Na konferenciji je predstavljeno svih sedam STEM fakultativnih kurikuluma koji su razvijeni kroz projekt, a to su: Financijska matematika, Fizika i IT, Osnove teorije računarstva, Praktikum kemije, Praktikum mikrobiologije, Statistika i Uvod u digitalnu logiku. 

 

(Izvor: foi.unizg.hr ; regionalni.com)

 

Korisni linkovi

Lokalne institucije i agencije

Fondovi

Europska unija

Agencije

Ministarstva

Zavodi

Strukovne organizacije

Bankarske i financijske institucije

Registri

Posebne e-usluge

Ostalo

Ova webstranica koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.
Saznaj više Slažem se Ne slažem se