Lepeza Varaždin Lepeza Varaždin

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.

28 Listopad 2016

Održan prvi info dan u sklopu projekta „Razvoj mreže podrške korisnika ESI fondova“

Napisala 

U Županijskoj palači Varaždinske županije, u organizaciji Agencije za razvoj Varaždinske županije održan je prvi info dan o europskim strukturnim i investicijskim fondovima u sklopu projekta 'Razvoj mreže podrške korisnika ESI fondova'.

Prvi info dan je organiziran kako bi se sudionike, predstavnike javnopravnih tijela s područja Varaždinske županije, detaljnije upoznalo s europskim strukturnim i investicijskim fondovima te o mogućnostima i načinu financiranja razvojnih projekata iz tih istih fondova.

Projekt  „Razvoj mreže podrške korisnika ESI fondova“, AZRA-i je odobren u okviru Poziva na iskaz interesa regionalnim koordinatorima za dodjelu bespovratnih sredstava iz prioritetne osi 10 - Tehnička pomoć Operativnog programa Konkurentnost i kohezija 2014.-2020.

Ukupna vrijednost projekta „Razvoj mreže podrške korisnika ESI fondova“ je 1.421.576,59 kuna, od čega je dodijeljeno  1.208.340,10 kuna bespovratnih sredstva, što predstavlja 85% ukupne vrijednosti projekta.

Navedena sredstva AZRA će utrošiti na pružanje savjetodavne podrške javnopravnim tijelima za pripremu i provedbu projekata, organizaciju informativnih i edukativnih aktivnosti te jačanje kapaciteta regionalnog koordinatora. Sukladno tome, javnopravnim tijelima u sklopu projekta od 1.listopada 2016. do 31. prosinca 2018. godine stoji na raspolaganju 5 stručnjaka koji će im pomoći u razvoju i unaprjeđenju apsorpcijskih kapaciteta za privlačenje i korištenje sredstava iz europskih i strukturnih fondova.

 

(Izvor: azra.hr)

Korisni linkovi

Lokalne institucije i agencije

Fondovi

Europska unija

Agencije

Ministarstva

Zavodi

Strukovne organizacije

Bankarske i financijske institucije

Registri

Posebne e-usluge

Ostalo

Ova webstranica koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.
Saznaj više Slažem se Ne slažem se