Lepeza Varaždin Lepeza Varaždin

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.

18 Studeni 2016

Održana sjednica Skupštine Lokalnog partnerstva za zapošljavanje Varaždinske županije

Napisala 

U četvrtak, 17. studenog 2016. godine, u Županijskoj palači okupili su se članovi Lokalnog partnerstva za zapošljavanje Varaždinske županije kako bi nakon aktivne godine održali godišnju sjednicu te se pripremili za novu radnu godinu.

Skupštinu je otvorila i vodila predsjednica LPZ-a Jasenka Hutinski te je pozdravila sve prisutne i ukratko predstavila dosadašnji rad LPZ-a. Svim dosadašnjim partnerima zahvalila je na suradnji te je naglasila kako je partnerski pristup veoma važan u kreiranju mjera za sprječavanje nezaposlenosti prilagođenih pojedinoj Županiji. Istaknula je jaz između upisne politike i potreba na tržištu rada kao najveći problem Županije te da na njega kvalitetno možemo odgovoriti jedino suradnjom javnog, gospodarskog i civilnog sektora.

Nakon pregleda stanja na tržištu rada te prezentacije nove Strategije razvoja ljudskih potencijala Varaždinske županije za razdoblje 2016-2020 te Akcijskog plana Strategije, na redu je bilo usvajanje tih strateških dokumenata koje su prisutni jednoglasno usvojili. Na sjednici je također jednoglasno potvrđena nova predsjednica LPZ-a Petra Lazić, rukovoditeljica Odjela za provođenje projekata u Hrvatskom zavodu za zapošljavanje, Regionalnom uredu Varaždin, koja će dužnost obnašati od 2. siječnja 2017. godine.

Na samom kraju, Jasenka Hutinski još jednom je naglasila nužnost neprestanog jačanja i razvoja Partnerstva, te istaknula kako su dosadašnji problemi Partnerstva dobra podloga za razvoj novih projektnih ideja.

 

 

Korisni linkovi

Lokalne institucije i agencije

Fondovi

Europska unija

Agencije

Ministarstva

Zavodi

Strukovne organizacije

Bankarske i financijske institucije

Registri

Posebne e-usluge

Ostalo

Ova webstranica koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.
Saznaj više Slažem se Ne slažem se