Lepeza Varaždin Lepeza Varaždin

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.

29 Travanj 2016

Uspješno upravljanje i održivost Lokalnog partnerstva za zapošljavanje Varaždinske županije

Napisao 

Radionica „Uspješno upravljanje i održivost Lokalnog partnerstva za zapošljavanje Varaždinske županije“ druga je od četiri planirane radionice u sklopu projekta „START“ koji provodi Hrvatski zavod za zapošljavanje Regionalni ured Varaždin, financiranog sredstvima ESF-a kroz darovnicu „Lokalne inicijative za poticanje zapošljavanja – faza 2“ . Projektom se želi pridonijeti poticanju rasta zapošljavanja u Varaždinskoj županiji jačanjem kapaciteta lokalnog partnerstva za zapošljavanje.

Radionica je održana 15. i 16. lipnja 2015. godine u prostorijama Hrvatskog zavoda za zapošljavanje Regionalnog ureda Varaždin. Cilj radionice bio je utjecati na povećanje motivacije članova Lokalnog partnerstva za zapošljavanje Varaždinske županije, kao i na razvoj članova LPZ-a za kvalitetno i održivo upravljanje partnerstvom. Radionica je zamišljena na način da se članovi LPZ-a educiraju o uspješnom upravljanju i metodama održivosti organizacije i značaju timskog rada.

Na početku radionice obrađena je tematika vezana uz samo funkcioniranje lokalnog partnerstva za zapošljavanje, odnosno kako provesti projekte i povezati ključne dionike na tržištu rada, na koji način informirati i promovirati rad LPZ-a, te analizirati i davati smjernice za razvoj ljudskih potencijala u Varaždinskoj županiji. Nakon toga raspravljalo se o tome koje su potrebne promjene u operativnom dijelu LPZ-a, od revizije članstva LPZ-a, izmjene Statuta do izmjene osnivačkih dokumenata (Akcijski plan i Komunikacijski plan). Zatim se postavilo pitanje koje su vrijednosti LPZ-a. Raspravljalo se o zagovaranju jednakih šansi na tržištu rada, o održivom društvenom razvoju i inovativnosti u djelovanju LPZ-a. Tijekom radionice određeni su ciljevi LPZ-a: prijava i provedba projekata, informiranje javnosti o tržištu rada i o LPZ-u, te davanje smjernica za razvoj ljudskih potencijala u Varaždinskoj županiji. Određene su također aktivnosti LPZ-a: izrada baze projekata i zajednička priprema i provedba projekata, procjena utjecaja provedenih projekata, te izrađena platforma za razmjenu informacija među partnerima i javnosti.

Na kraju radionice je najavljena tema sljedeće radionice „Europski socijalni fond i razvoj baze projekata za ESF“, koja je bitna za daljnju pripremu i provedbu projekata koji se tiču zapošljavanja i socijalno osjetljivih skupina.

Korisni linkovi

Lokalne institucije i agencije

Fondovi

Europska unija

Agencije

Ministarstva

Zavodi

Strukovne organizacije

Bankarske i financijske institucije

Registri

Posebne e-usluge

Ostalo

Ova webstranica koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.
Saznaj više Slažem se Ne slažem se