Lepeza Varaždin Lepeza Varaždin

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.

29 Travanj 2016

Projekt „START“

Napisao 
Projekt „START“

Projekt „START“ je financiran iz darovnice „Lokalne inicijative za poticanje zapošljavanja – faza II“. Nositelj projekta je Hrvatski zavod za zapošljavanje, Regionalni ured Varaždin, a partneri na projektu su Varaždinska županija, Razvojna agencija Sjever – DAN i Hrvatska gospodarska komora – Županijska komora Varaždin. Trajanje projekta je 18 mjeseci, od 1. siječnja 2015. do 30. lipnja 2016. godine, a vrijednost projekta iznosi 40.170,00 eura, od čega se iz Europskog socijalnog fonda sufinancira 74,68%, odnosno 29.998,95 eura.

Ciljna skupina projekta su članovi Lokalnog partnerstva za zapošljavanje (LPZ) Varaždinske županije te se ovim projektom žele nadograditi rezultati ostvareni u sklopu projekta „Jačanje lokalnog partnerstva“ (LPES) i dodatno razviti kapaciteti samog Partnerstva.

Projektom „START“ želi se potaknuti rast zapošljavanja u Varaždinskoj županiji jačanjem kapaciteta Lokalnog partnerstva za zapošljavanje te će se to ostvariti kroz dva specifična cilja projekta:

  1. Podizanje kapaciteta članova Lokalnog partnerstva za zapošljavanje Varaždinske županije za implementaciju mjera Strategija razvoja ljudskih potencijala.

  2. Razvoj baze projekata i podizanje svijesti lokalnih dionika o ulozi Lokalnog partnerstva za zapošljavanje.

Jačanje kapaciteta članova LPZ-a Varaždinske županije će se ojačati kroz strateško planiranje i redizajn javnih politika te uspješnim upravljanjem i održivošću LPZ-a Varaždinske županije.

Jedna od aktivnosti projekta je također izrada baze projekata (projektnih nacrta) za prijavu natječaje financirane iz Europskog socijalnog fonda. U svrhu je održano 10 neformalnih sastanaka u obliku project cafea kao podrška razvoju strateških projekata.

U sklopu projekta će se izraditi i nova Strategija razvoja ljudskih potencijala prema Operativnom planu Učinkoviti ljudski potencijali 2014. – 2020. kroz 5 tematskih radnih skupina vezanih uz obrazovanje, socijalna pitanja, gospodarstvo, zapošljavanje i civilno društvo. Stoga je bitna aktivnost projekta praćenje i evaluacija Strategije razvoja ljudskih potencijala Varaždinske županije za razdoblje 2016. – 2020.

Projektom će se redizajnirati portal LPZ-a Varaždinske županije s ciljem informiranja javnosti o projektu i projektnim rezultatima, a posebice o novoj Strategiji razvoja ljudskih potencijala te o ostalim važnim dokumentima.

Korisni linkovi

Lokalne institucije i agencije

Fondovi

Europska unija

Agencije

Ministarstva

Zavodi

Strukovne organizacije

Bankarske i financijske institucije

Registri

Posebne e-usluge

Ostalo

Ova webstranica koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.
Saznaj više Slažem se Ne slažem se