Lepeza Varaždin Lepeza Varaždin

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.

29 Travanj 2016

I. okrugli stol u sklopu projekta LPES: „Razvojne perspektive i funkcioniranje Lokalnog partnerstva za zapošljavanje“

Napisao 

23. travnja 2014. godine u prostorima Hrvatske gospodarske komore – Županijske komore Varaždin održan je prvi od četiri okrugla stola u sklopu projekta „Jačanje lokalnog partnerstva“ (LPES) naziva „Razvojne perspektive i funkcioniranje lokalnog partnerstva za zapošljavanje“. Tema okruglog stola bila je razmjena iskustva lokalnih dionika tržišta rada i članova Lokalnog partnerstva za zapošljavanje, te informiranje potencijalnih članova o funkcioniranju, prednostima partnerstva i prednostima zajedničkih inicijativa u rješavanju izazova lokalnog razvoja, kao temelja za uspješnu provedbu ciljeva Strategije razvoja ljudskih potencijala Varaždinske županije 2011. – 2013.

Na početku okruglog stola voditeljica projekta, Larisa Križan, prisutnima je predstavila cijeli projekt te njegove aktivnosti i ciljeve. Također je predstavila Lokalno partnerstvo za zapošljavanje Varaždinske županije i Strategiju razvoja ljudskih potencijala Varaždinske županije 2011. – 2013. za čiju je provedbu i praćenje provedbe Lokalno partnerstvo zaduženo.

Osim rasprave o projektu i Partnerstvu razgovaralo se o smjernicama razvoja Varaždinske županije. Istaknuto je kako bi Varaždinska županija trebala promijeniti smjer razvoja te početi napuštati radno-intenzivne djelatnosti koje proizvode nekonkurentne proizvode te se okrenuti djelatnostima za čiji razvoj postoje uvjeti i koje su profitabilnije, kao što su metalska i elektroindustrija za čije proizvode postoji tržište i za čiji razvoj postoje komparativne prednosti. Također se spomenuo i problem društvenog poduzetništva za koje ne postoji interes stanovništva na ovom području, kao ni interes lokalnih i regionalnih vlasti.

Ovim okruglim stolom otvorila su se mnoga pitanja, ali i mogući odgovori te su dani prijedlozi o razvoju Partnerstva i Županije o čemu se razgovarati na sljedećim okruglim stolovima.

Korisni linkovi

Lokalne institucije i agencije

Fondovi

Europska unija

Agencije

Ministarstva

Zavodi

Strukovne organizacije

Bankarske i financijske institucije

Registri

Posebne e-usluge

Ostalo

Ova webstranica koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.
Saznaj više Slažem se Ne slažem se