Lepeza Varaždin Lepeza Varaždin

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.

29 Travanj 2016

II. okrugli stol u sklopu projekta LPES: „Iskustva uspješnog primjera Lokalnog partnerstva za zapošljavanje“

Napisao 

20. svibnja 2014. godine održan je drugi od četiri okrugla stola u sklopu projekta „Jačanje lokalnog partnerstva“ (LPES). Cilj okruglog stola bila je uspješna razmjena iskustva i primjera dobre prakse s uspješnim Lokalnim partnerstvom za zapošljavanje (LPZ) iz Hrvatske, a gostovale su predstavnice Lokalnog partnerstva za zapošljavanje Sisačko-moslavačke županije, Gordana Šegović, predstojnica Hrvatskog zavoda za zapošljavanje - Područni ured Sisak, Barbara Pađen, rukovoditeljica Odjela posredovanja i pripreme zapošljavanja pri Hrvatskom zavodu za zapošljavanje - Područnoj službi Sisak i Štefica Tominović, stručna savjetnica za provođenje projekata.

LPZ Sisačko-moslavačke županije jedan je od prvih LPZ-ova u Hrvatskoj, osnovan u okviru projekta CARDS, a formalno je osnovan 21. siječnja .2011. godine, a njegovi glavni ciljevi su definiranje poteškoća na tržištu rada, politike zapošljavanja, poboljšanje mjera zapošljavanja, usklađivanje aktivnosti sa Županijskom razvojnom strategijom i ostalim strateškim dokumentima. Tehničko tajništvo LPZ-a vodi razvojna agencija SIMORA, a jedan od glavnih predstojećih zadataka je izrada nove Strategije razvoj ljudskih potencijala 2014.-2020.

Kroz zanimljiv i interaktivan razgovor, sudionici okruglog stola razmijenili su dosadašnja iskustva u svom radu i donijeli zajedničke zaključke kako poboljšati rad i funkcioniranje Partnerstva. Prvenstveno, potrebno je jačati ulogu Lokalnog partnerstva za zapošljavanje kao aktera u razvoju županija, jačati komunikaciju svih dionika, mijenjati koncept komunikacije, te uključivati sve dionike u strateško planiranje, bilo prilikom izrade županijskih razvojnih strategija, strategija razvoja ljudskih potencijala i svih ostalih strateških dokumenata, koji moraju imati jasno mjerljive i dosežne ciljeve.

Sudionici složili da je potrebno educirati sve potencijalne prijavitelje za pisanje projekata, pri čemu im najviše mogu pomoći županije i gradovi s njihovim razvojnim agencijama. Osim toga, ljude je potrebno educirati i o strateškom planiranju, jer je ono neophodno u kreiranju politika zapošljavanja, s obzirom da je potrebno napraviti dobru analizu postojećeg stanja i predvidjeti, koliko je moguće, kretanja u budućnosti.

Korisni linkovi

Lokalne institucije i agencije

Fondovi

Europska unija

Agencije

Ministarstva

Zavodi

Strukovne organizacije

Bankarske i financijske institucije

Registri

Posebne e-usluge

Ostalo

Ova webstranica koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.
Saznaj više Slažem se Ne slažem se