Lepeza Varaždin Lepeza Varaždin

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.

29 Travanj 2016

Radionica: „Razvoj projekta“

Napisao 

Nakon uspješno održane prve radionice u sklopu projekta „Jačanje lokalnog partnerstva“, 6. svibnja 2014. je održana druga od pet planiranih radionica naziva „Razvoj projekta“. Na prvoj radionici sudionici su upoznati s osnovnim mehanizmima funkcioniranja projektnog ciklusa, a na ovoj su radionici sudionici proširili svoja znanja i vještine kako bi vlastite projektne ideje pretvorili u potpuni projektni prijedlog.

Radionica je započela ponavljanjem najvažnijih pojmova s prethodne radionice koje su sudionici ponovili kroz vježbu.

U nastavku radionice se govorilo o tome kako ispravno postaviti indikatore i očekivane rezultate projekta te kako uskladiti očekivane rezultate projekta s odgovarajućim aktivnostima. Sudionici su također naučili kako te aktivnosti podijeliti na radne pakete, odnosno kako strukturirati sam projekt. A kako bi projekt bio uspješno proveden do kraja ova se radionica bavila i financijama.

Osim teorijskog znanja sudionici su usvojili i praktična znanja kroz grupne vježbe izrade prijedloga projekta i kroz izradu proračuna projekta.

Voditelj ove radionice bio je Patrick Galeski koji ima bogato iskustvo u radu na raznim regionalnim razvojnim inicijativama na različitim temama, uključujući zaštitu okoliša, energetsku učinkovitost i obnovljive izvore energije, turizam, razvoj malog i srednjeg poduzetništva, obrazovanje, zdravstvo i socijalno uključivanje. Također je sudjelovao u mnogobrojnim pripremama za projekte financirane iz Europskih fondova te je ovom prilikom svoje znanje prenio članovima LPZ-a Varaždinske županije. Patrick Galeski je rodom iz Kanade gdje je diplomirao na Sveučilištu u Calgaryju na području  političkih znanosti i međunarodnih odnosa, a kasnije je završio poslijediplomski studij latinskoameričkog menadžmenta na Sveučilištu u Capilanu.

Korisni linkovi

Lokalne institucije i agencije

Fondovi

Europska unija

Agencije

Ministarstva

Zavodi

Strukovne organizacije

Bankarske i financijske institucije

Registri

Posebne e-usluge

Ostalo

Ova webstranica koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.
Saznaj više Slažem se Ne slažem se