Lepeza Varaždin Lepeza Varaždin

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.

29 Travanj 2016

Radionica: „Analiza tržišta rada“

Napisao 

Radionica „Analiza tržišta rada“, je treća održana radionica u sklopu projekta „Jačanje lokalnog partnerstva“, a održana je 28. studenog 2014. godine.

Sudionici radionice bili su predstavnici Lokalnog partnerstva za zapošljavanje: predstavnici područnih službi Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, predstavnici iz Hrvatske gospodarske komore, predstavnici institucija za obrazovanje odraslih, predstavnici civilnog društva, poduzetnici i drgi. S obzirom na to da su sudionici bili na različitoj razini upoznatosti i znanja o analizi tržišta rada, sadržaj radionice bio je prilagođen tome da se za svakog sudionika nađe ponešto što bi moglo pomoći prilikom samostalne analize tržišta rada, upoznavanju o mogućnostima analize tržišta rada te naposljetku o tome kakva je situacija na tržištu rada u Varaždinskoj županiji.

Radionica se sastojala od sljedeća 3 modula:

  1. Izvori podataka o tržištu rada i definicije i koncepti indikatora tržišta rada

  2. Prikaz situacije tržišta rada u Varaždinskoj županiji te neke usporedbe s Republikom Hrvatskom

  3. Kvalitativna analiza tržišta rada

Na radionici sudionici su naučili gdje pronaći relevantne podatke koji su im nužni u istraživanju i pripremi projektnih prijedloga i ideja te na koji način koristiti te podatke. Predstavljene su sljedeće stranice: Državni zavod za statistiku, Hrvatski zavod za zapošljavanje i posebna stranica trzisterada.hzz.hr, Agencija za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih te Eurostat.

 

Korisni linkovi

Lokalne institucije i agencije

Fondovi

Europska unija

Agencije

Ministarstva

Zavodi

Strukovne organizacije

Bankarske i financijske institucije

Registri

Posebne e-usluge

Ostalo

Ova webstranica koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.
Saznaj više Slažem se Ne slažem se