Lepeza Varaždin Lepeza Varaždin

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.

29 Travanj 2016

Radionica: „Uspješno funkcioniranje LPZ-a“

Napisao 

12. veljače 2015. godine održana je posljednja radionica u sklopu projekta „Jačanje lokalnog partnerstva“ naziva „Uspješno funkcioniranje LPZ-a“. Radionicu je vodila Heidelore Rathgen koja je sudjelovala u pokretanju prvih partnerstva za zapošljavanje (engl. territorial employment pacts) u Njemačkoj 1997. godine. Sudjelovala je u radu Europske mreže Teritorijalnih paktova za zapošljavanje, pri kreiranju nacionalne inicijative „PAKTE“ u saveznoj pokrajini Saska-Anhalt u Njemačkoj. Nakon dvadesetak godina radnog iskustva s partnerstvima za zapošljavanje i na ljudskim potencijalima, gospođa Rathgen je došla u Hrvatsku pomoći osnažiti Lokalno partnerstvo za zapošljavanje Varaždinske županije te će njezina iskustva svakako igrati značajnu ulogu u njegovu daljnjem razvoju.

Teme obrađene na radionici su:

  • Povijest sporazuma odnosno partnerstva za zapošljavanje

  • Što LPZ zapravo je

  • Ciljevi i zadaće LPZ-a

  • Ustrojstvo i način funkcioniranja LPZ-a

  • Osobine uspješnog LPZ-a

  • Program rada LPZ-a

Na ovoj radionici sudionici su naučili što je Lokalno partnerstvo za zapošljavanje te koja je njegova glavna uloga i kako ga ustrojiti da ono budu najučinkovitije. Zahvaljujući formatu radionice koju je vodila osoba s mnogo iskustva na tom području, sudionici su imali prilike diskutirati i usvojiti nova znanja praktično, radeći u grupama.

Za kraj radionice najavljen je okrugli stol naziva „Europska iskustva Lokalnog partnerstva za zapošljavanje - primjeri dobre prakse“ na kojem će gospođa Rathgen također gostovati te će se u malo drugačijem formatu raspravljati o Lokalnom partnerstvu za zapošljavanje Varaždinske županije.

Korisni linkovi

Lokalne institucije i agencije

Fondovi

Europska unija

Agencije

Ministarstva

Zavodi

Strukovne organizacije

Bankarske i financijske institucije

Registri

Posebne e-usluge

Ostalo

Ova webstranica koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.
Saznaj više Slažem se Ne slažem se