Lepeza Varaždin Lepeza Varaždin

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.

27 Lipanj 2016

Završna konferencija projekta "START"

Napisala 

U ponedjeljak, 27. lipnja 2016. godine, u palači Herzer održana je završna konferencija projekta „START“. Time je već treći projekt koji se bavio jačanjem Lokalnog partnerstva Varaždinske županije uspješno priveden kraju.

Projektom START učinilo se mnogo za Lokalno partnerstvo za zapošljavanje Varaždinske županije: ojačani su kapaciteti članova Partnerstva te je stvoren novi strateški dokument kojim će se dionici bolje povezati i odrediti smjer razvoja Županije, a to je Strategija razvoja ljudskih potencijala Varaždinske županije 2016. – 2020.

Na završnoj konferenciji okupili su se partneri na projektu te svi koji su doprinijeli uspješnoj provedbi samog projekta. Konferenciju je otvorila Jasenka Hutinski, v.d. predstojnica Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, Regionalnog ureda Varaždin, koji je bio nositelj projekta. U svom govoru je ukratko opisala put od osnivanja Partnerstva, kako je ono raslo i jačalo te je istaknula kako se na kraju svakog projekta identificiraju novi problemi koji su baza za novi projekt. Članove Partnerstva predstavila je Larisa Križan iz Varaždinske županije, a koja je ujedno i tehničko tajništvo Partnerstva. Ona je također istaknula kako je ovo bio najbolji mogući trenutak za izradu Strategije razvoja ljudskih potencijala s obzirom na to da su u izradi i Županijska razvojna strategija i Strategija grada Varaždina te kako je bitno da svi strateški dokumenti budu povezani i usklađeni. Kako bi nadopunio već rečeno, Miljenko Ernoić, iz Razvojne agencije Sjever – DAN, istaknuo je kako su ovakvi projekti od iznimne važnosti jer su temelj na kojem se grade investicijski projekti.

Nakon predstavljanja partnera, riječ je preuzela Mateja Živčec, voditeljica projekta. Ona je uz kratku prezentaciju predstavila projektne aktivnosti i njihove rezultate:

  • održane su 4 edukativne radionice za jačanje kompetencija članova LPZ-a Varaždinske županije

  • studijski posjet talijanskom Zavodu za zapošljavanje u Empoliju i agenciji ASEV

  • izrađena Strategija razvoja ljudskih potencijala 2016 – 2020

  • izrađena baza projekata za nadolazeće ESF natječaje (12 projektnih nacrta)

  • redizajn web portala LPZ-a Varaždinske županije

  • promotivne aktivnosti: početna konferencija, press konferencija – predstavljanje nacrta Strategije, završna konferencija, 300 promotivnih letaka, 100 blokova, 70 bilježnica.

 

 

Korisni linkovi

Lokalne institucije i agencije

Fondovi

Europska unija

Agencije

Ministarstva

Zavodi

Strukovne organizacije

Bankarske i financijske institucije

Registri

Posebne e-usluge

Ostalo

Ova webstranica koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.
Saznaj više Slažem se Ne slažem se